تقاضا برای تهویه مطبوع به دلیل رشد جمعیت و استانداردهای بالاتر راحتی در ساختمانها به طور قابل توجهی در حال افزایش است. دستگاههای گرمایش و سرمایش به طور گستردهای در کاربردهای صنعتی و مسکونی استفاده میشوند. علاوه بر این، در بسیاری از صنایع گرمای ازدست رفته عظیمی وجود دارد که میتواند برای افزایش بهرهوری انرژی مورد استفاده مجدد قرار گیرد. در میان دستگاههای که عملکردشان مبتنی بر حرارت است، چرخههای جذب (پمپ حرارتی جذبی، چیلر جذبی و ترانسفورماتور جذبی) میتوانند از گرما با درجه حرارت پایین در فرآیندهای مختلف صنعتی استفاده کنند. علاوه بر این، چرخههای جذب میتوانند با کاهش انتشار دی اکسید کربن و ترکیب با سیستمهایی با عملکرد سازگار با محیط زیست، به شرایط زیست محیطی کمک کنند.
در چند سال اخیر پتانسیل سیستمهای خنک کننده جذبی به دلیل انعطاف پذیری آنها در ادغام با سیستمهای تولید چندگانه مبتنی بر انرژیهای تجدید پذیر افزایش پیدا کرده است. همچنین سیستمهای خنک کننده جذبی کاندیداهای امیدوار کنندهای برای جایگزینی سیستمهای برودتی کمپرسور محسوب میشوند.
سیستم خنک کننده جذبی از یک جاذب تشکیل شده است، پمپ محلول آب و لیتیوم برماید را از جاذب به ژنراتور انتقال میدهد و در این بین محلول از مبدل بازیاب حرارتی عبور میکند. در ژنراتور گرما از منبع گرمایی به محلول آب و لیتیوم برماید اضافه میشود تا مبرد آب به صورت بخار آزاد شود. محلول با غلظت بالاتر لیتیوم بروماید به جاذب باز میگردد. بخار با خروج از ژنراتور به سمت کندانسور منتقل میشود و توسط آب ورودی به کندانسور متراکم شده و به سمت دریچه انبساط مبرد میرود. از آنجا که مبرد دما و فشارش را کاهش داده آماده ایجاد اثر خنک کننده در اواپراتور است. جایی که با دریافت گرما از آب مورد نیاز برای خنک شدن بخار میشود و یکبار دیگر وارد جاذب میگردد.
فهرست سرفصل ها مطرح شده در آموزش آنالیز انرژی، اگزرژی و اقتصادی سیکل تبرید با چیلر جذبی ( Li-Br ) در نرمافزار EES ، در ادامه آمده است:
- مقدمه
- تاریخچه
- چرخه جذب
- مزایای چرخه جذب
- معایب چرخه جذب
- مثال تبرید با چیلر جذبی ( Li-Br ) (آنالیز انرژی، اگزرژی، اقتصادی چیلر جذبی در نرم افزار EES)
- پیاده سازی معادلات انرژی
- پیاده سازی معادلات اگزرژی
- محاسه راندمان اگزرژی و انرژی
- محاسبه میزان تخریب اگزرژی سیکل
- پیاده سازی معادلات اقتصادی ( هزینه )
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.